Uutiset

aimZonic uudisti vaimentimen – Tritonit nyt Suomessa

Triton 42 mm
Triton 42

Ruotsalaisen aimSportin valmistamissa vaimentimissa on nähty uusia ideoita ja sellaisia löytyy myös aimZonic Tritoneista.  Niissä on vain kaksi kammiota, joden välissä on ns. Late Escape -venttiili: kun palokaasut ryntäävät ensimmäiseen kammioon, ruostumattomasta teräksestä valmistettu venttiiili antaa paineen kertyä hetken ennen sen vapauttamista. Rakenteen ansiosta kammiot ovat suuria ja vaimentimen tilavuus sen kokoon nähden suuri. Vaimentimissa ei siis ole lainkaan perinteisiä haittalevyjä.

Rakenteen ansiota on myös se, että etukammiosta on voitu tehdä vaihdettava. Eli hankkimalla pelkkiä etuosia sama vaimennin sopii eri kaliiperin kivääreihin (kunhan niissä on sama kierre). Triton on saatavana yleisimmille kaliipereille ja kierteille 13×1, 14×1 15×1, 18×1 ja 1/2x20UNF. Etuosia on saatavana kaliipereissa  5,7 , 6,7 , 7,7 , 8,6  ja 9,5 mm.

Triton -vaimentimia on kahta kokoa, 40 ja 50. Molemmat jatkavat asetta 11 cm ja niiden vaimennustehoksi ilmoitetaan noin 28 dB. Painot ovat vastaavasti 345 g ja 390 g. Molemmat kestävät ampumista reilusti, eli ne sopivat myös ratakäyttöön. 

 

Triton 50
Triton 50

 

 Tritoneiden hinnat ovat 319 euroa (42) ja 349 euroa (50) ja niillä on 5 vuoden takuu.

Lue myös

Peurapassiin .340 Weatherby Magnum

Pekka Mommo

Hirvilupiin Lapissa lähes kolmanneksen lisäys

Pekka Mommo

Metsästys uhkaa loppua Etelä-Savon valtionmailla

Pekka Mommo