Uutiset

Tulossa: Lapua Naturalis .222 Remington

naturalis_222_n566

naturalis-logo-pms375-green-r

 

 

cartridge_222-rem_n566

 

Lapua on julkistanut Naturalis-uutuuden vuodelle 2017. Tällä kertaa kyseessä on muun muassa suomalaisten kestosuosikkikaliiperi .222 Remington.

Luoti painaa 3,6 g ja on kokonaan kuparia. Luoti on niin sanottu ”reikäpää”, mutta on suunniteltu toimimaan muiden Naturalis-luotien tapaan. Luonteva käyttökohde luodille on esimerkiksi kauris ja muut hieman kookkaammat riistaeläimet, joissa luodin varma toiminta on ensiarvoisen tärkeää.

Uutuus tulee tarjolle myös irtoluotina, eli jälleenlataajilla on mahdollisuus soveltaa sitä kaikkiin .224-halkaisijan luotia käyttäviin kaliipereihin.

Lisäys 30.11.2016: Lapua on koeampunut uutuuspatruunan sekä 1/12″ että 1/14″ rihlannousuilla varustetuilla aseilla. Näistä jälkimmäinen on tyypillinen .222 Remington -kaliiperin kivääreissä, ja niissä on ollut ongelmia painavien (=pitkien luotien) vakautumisessa. Lapua kertoman mukaan uusi Naturalis vakautuu kummallakin nousulla.

 

Lue myös

Koirien susikorvaukset laskussa

Pekka Mommo

Jänisrutto lisääntymässä

Pekka Mommo

Uusi Riista on ilmestyy perjantaina

Pekka Mommo