Uutiset

Lumeton talvi haittasi metsästystä

Haix Nature Camo GTX

Lumeton ja leuto talvi haittasi metsäkauriin ja valkohäntäpeuran metsästystä Forssan seudulla. Lajien metsästys ajavaa koiraa käyttäen päättyi 31.1., mutta ilman koiraa metsästystä sai jatkaa 15.2. asti. Metsästyksen kannalta huonon talven takia peurojen pyyntilupia uhkasi jäädä käyttämättä.

Forssan metsästysseura ry:n puheenjohtaja Tero Kosunen kertoi Forssan lehdessä, että heidän metsästysseurallaan oli tammikuussa jäljellä vielä noin kymmenen Suomen riistakeskuksen tälle metsästyskaudelle myöntämää valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Kaikkiaan lupia on ollut 60.

”Meillä on kova yritys saada vielä käytettyä kaikki valkohäntäpeuran luvat. Yleensä lupia ei ole jäänyt käyttämättä, mutta nyt talvi on vaikuttanut”, Kosunen sanoi.

Haix Nature Camo GTX

Lue myös

Kanalinnuilla menee lujaa – vai meneekö?

Pekka Mommo

Jänis ja kettu menestyvät pohjoisessa

Pekka Mommo

Peurakannan kasvu pysähtyi

Pekka Mommo