fbpx

Varusteet

Deerhunter Heat Game – Passipukujen eliittiä

Metsällä yksi ainoa asia on varma, jossain vaiheessa palelee. Virtapankilla lämpenevä Deerhunter-puku on niin hyvä, että siitä ei tee mieli luopua.

Deerhunter Heat Game passipuku on erinomeinen ilman akun tuomaa lämpöäkin. Talvisessa jahdissa välillä on hiki ja taas kohta paleee. Siksi asun säädeltävyys on tärkeää- .

Viime vuosina markkinoille on tullut virtapankilla lämpeneviä asuja metsästäjille: takkeja, liivejä, sukkia, pohjallisia ja kintaita.

Tanskalaineen Deerhunter on ollut yksi edelläkävijä. Muutenkin kyseisen valmistajan asut metsästäjille ovat keränneet kiitosta. Deerhunterin passitakki pakkaseen voitti taannoin muun muassa Riistan testin.

Nyt testissä ollut Heat Game-takki ja housut ovat saaneet lämpimän toppauksen lisäksi lämpöpaneelit.

Takissa niitä on kolme, kaksi edessä rinnalla ja yksi selässä lapojen välissä. Housussa. Paneelit ovat etureisissä ja ristiselässä. Lämpöpaneelit toimivat mukana tulevilla, ladattavilla 10 000 mAh:n virtapankeilla, joko toimii myös kännykän varavirtana. Valittavana on kolme eri lämpötilaa.

Takissa ja housuissa on vetoketjulla avattavat tuuletusaukot. Takissa on huppu.

Mutta muuttuuko vaate loistavaksi kylmän sään passivaatteeksi, jos siihen vain lisätään lämpöpaneelit?

Vastaus on yksiselitteisesti ei. Lämpöpaneelit ovat loistava lisä, joka virittää puvun huippuunsa, ilman toimivaa vaatetta olisi se vain onneton kapistus.

Deerhunter on aina onnistunut suunnittelemaan vaatteita, joissa toiminnallisuus on huippua.

Deerhunter Heat Game takki ja housut ovat itsessääkin loistavia tuotteita. Deerhunter on aina onnistunut suunnittelemaan vaatteita, joissa toiminnallisuus on huippua. Niin nytkin. Taskut sulkeutuvat magneeteilla hiljaisesti ja ne ovat reiluja. Takin ristiselän iso, vetoketjulla avautuvat tasku on käytännöllinen ja kätkee sisäänsä oranssin liivin.

Kaikesta huokuu laatu, repsottavia lankoja on turha etsiä.

Kalvopuku toimii myös kosteassa ja kankaan pinta on pehmeä ja täysin äänetön. Puvun voi pestä normaalisti koneessa, kunhan ottaa virtapankit pois ennen sitä.

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

Aluksi askarrutti tammikuun pakkasessa, kuinka paljon pukea puvun alle? Nopeasti huomasin, että liikaa villapaitaa ei kannata tunkea päälle, jos käyttää lämpövastuksia. Nimittäin, vaatekerrokset estävät lämmön karkaamisen lisäksi sen johtumisen iholle.

Samalla menettää liikkuvuuden, jos on ympännyt itsensä turvoksiin vaatteilla. Juuri tämä onkin Heat Gamen yksi parhaista puolista. Kun pärjäät paikallaan passissa suhteellisen vähällä vaatteella, pystyt toimimaan ilman ähellystä ja onnistuneen riistalaukauksen mahdollisuus kasvaa huomattavasti.  

Kokeilin housuja -6 asteen pakkasessa pelkillä lyhyillä kalsareilla. Ja toimi, en palellut yhtään. Jouduin jopa laittaman lämpöä pienemmälle. En silti suosittele lähtemään pakkaseen ilman kunnon kalsareista.

Myönnän, että en ole akkuvaatteiden suurin ystävä.

Myönnän, että en ole akkuvaatteiden suurin ystävä. Yksi syy on ollut se, että paneelien antama lämpö on ollut usein varsin ärhäkän tuntuista ja on tehnyt olosta jotenkin tukalan.

Toinen syy on niiden käytettävyys. Onko pakkaseen tarkoitetulla vaatteella virkaa, jos se lakkaa toimimasta, kun akku loppuu? Kolmas on jo nyt ladattavien vempaimien määrä jahdissa. Se että, muistaa ladata vielä vaatteetkin, on vain liikaa.

Mutta, Deerhunter Heat Game sai minut epäilemään omia ajatuksiani ”patterivaatteista”. Jänispassia mieleeni nousi paikkoja, joissa olisin pukenut puvun sekunnissa päälleni.

Kuten syksyn hirvipassi avonaisessa tornissa viimaisen aukon laidalla. Tuntien horkassa manasin hirvijahdin alimpaan helvettiin. Hullun hommaa.

Tai se myöhäissyksyn sorsakeikka. Tiesin, että kyllä ne vielä tulevat, mutta oli pakko lähteä liikkeellä karkottamaan kylmää. Ja samassa sinikkotokka suhahti passipaikkani yli.

Suurin osa meikäläisestä jahdista on paikallaan olemista passissa tappelua kylmää vastaan. Jos olet hirvipassaaja tai peuran kytistelijä, on puku tehty sinulle. Jos kylmässä kopissa odottelet illat pitkät kettua saapuvaksi, puku menee heittämällä jatkoon. Jänismiehelle Deerhunter-lämpöpuku on enemmän kuin sata jänistä.

Deerhunter Heat Game

  • Takki 489 euroa
  • Housut 389 euroa