fbpx

Varusteet

Mukavuutta alkukauden jahtiin

Swedteamin liikkuvalle metsästäjälle suunniteltua Husku Pro M uutuuspukua on mukava käyttää, minkä lisäksi se on hyvännäköinen päällä.

Vuosituhannen vaihteessa jokaisessa eräpuvussa piti olla vettä pitävä kalvo. Ja jokaisella varustetietoisella metsästäjällä piti olla kalvopuku riippumatta siitä, milloin ja missä pukua oli tarkoitus käyttää. Toivottavasti tämä aika mennyt, ei enää koskaan palaa metsästysmuotiin.

Paraskin kalvopuku on kompromissi hengittävyyden ja vedenpitävyyden välillä. Parhaimmillaan kalvopuku on viileässä ja tihkusateisessa kelissä silloin, kun ei tarvitse paljon liikkua. Alkusyksyn lämpöisessä kelissä ainoa oikea valinta on aidosti hengittävä metsästyspuku.

Loppukesän jahdissa on usein vielä suorastaan helteinen keli. Mikäli metsästäjän täytyy vielä liikkua metsästäessään, ovat vaatimukset asulle aivan erilaiset kuin marraskuun räntäsateisessa hirvipassissa. Yhdellä asulla ei yksinkertaisesti pärjää koko jahtikautta, ei edes syksyä.

Swedteamin Husky Pro on kevyt ja hyvin hengittävä metsästyspuku. Se on mukava päällä jopa hellekelin kyyhkypassissa. Asussa ei tule hikinen olo kävellessä, koska kosteus haihtuu välittömästi pois. Vettä asuste ei pidä, mutta se ei ole tarkoituskaan. Läheskään aina ei sada, ja sadekuuron sattuessa voi mennä sateensuojaan tai vetää sadeasun päälle. Ja kastuttuaan puku kuivaa hetkessä, mikä on kalvosukupolven kasvatille ihmeellistä.

Tuulta pitävällä puvulla pärjää liikkuvassa lintu- tai hirvijahdissa pitkälle syksyllä, kun reppuun tai autoon varaa sade- ja taukovaatteet. Puvun käyttöaikaa voi syksystä jatkaa kerrospukeutumisella. Tilanteen mukaan puvun alle voi laittaa teknisen kosteutta siirtävän alusasun tai lämpöä pitävän merinovillaisen alusasun.

Puku on miellyttävä päällä myös tukevamman ruumiinrakenteen omaavalla metsästäjällä: takapuolen ja polvien joustopaneelit poistavat kiristävän tunteen. Puvussa on taskuja riittävästi, ja mikä parasta, kaikissa taskuissa on kunnolliset vetoketjut. Ei tarvitse pelätä lintuhaukulle ryömiessään, että kännykkä, lupakotelo tai patruunat tippuvat matkalle.

Takin hihasuut kiristetään tarranauhalla, mutta housun lahkeissa on nepparit, mikä on hyvä ratkaisu. Neppareita saisi tosin olla enemmän, jotta housunlahkeet saisi kiristettyä vielä tiukemmalle.

Puku on kaikin puolin siisti ja katu-uskottava, joten se päällä tohtii käydä kaupassa eli suuremmallakin kirkolla asioilla. Monikäyttöistä pukua voi rehellisesti suositella.


Teksti Jyrki Puupponen
Kuvat Merja Puupponen

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY