fbpx

Aseet & optiikka

Nuoren metsästäjän syttörauta

Stoeger RX20 Supressor S3 paketissa on tähtäinkiikari ja jalat valmiina. Myös avotähtäimet ovat kaikella tapaa loistavat. 

 

En ole vielä tavannut yhtään lasta, nuorta, tyttöä tai poikaa joka ei innostuisi ilmakiväärillä ampumisesta. Ja kyllä se kelpaa aikuisellekin.

Puupyssy, ilmakivääri, venäläinen yksipiipuinen, Baikal IJ-27, Remington Wingmaster pumppu. Siinä minun aselista kohti aikuista metsästäjää. Näistä ylivoimaisesti eniten ole taitellut ilmakiväärin piippua auki.

Kiinalaisella lutkulla ammuttiin niin paljon, että navetan seinään tuli vuosien saatossa valtava monttu taulun kohdalle. Myös tuuliviiri sai osansa. Sen pelti kilahti kivasti aina kun osui. Yli piti ottaa ja tuuli huomioida.

Ilmakivääri opetti kuin varkain puristavan laukaisun, tähtäimen säädön ja sen, että luoti ei lennäkään luotisuoraan. Mitä kauemman yritti, sen vaikeampi oli osua.

Tyttöjen silmistä näki, että innostus iski.

Olimme mökillä. Tytöt istuivat kiltisti rivissä. Latasin pyssyä ja asetin sen tuelle. Ei mennyt montaa kierrosta, kun ohjeet purivat. Oranssit peltilätkät alkoivat kilahdella. Tyttöjen silmistä näki, että innostus iski. Loppua ei näkynyt, aina piti ottaa vielä kierros.

Ammuimme pilkkaa Stoeger RX20 Supressor S3 ilmakiväärillä. Voi veljet, kun minun lapsuudessa olisi ollut näin hienoja ilmakiväärejä. Aseesta löytyy vaimennin, laukaisun säätö, säädettävä tukki ja nerokas kiinteä tähtäin. Paketissa on myös 4×32 kiikaritähtäin. Ja hintaa paketilla alle 200 euroa.

Ei pidä vähätellä ilmakiväärin voimaa, kun houkutellaan nuoria metsästyksen pariin.

Ja itse ase on mahtavan näköinen. Kyllä ei tunnu tämä kiinalaiselta tekeleeltä, vaan siinä on oikea kiväärin tuntu. Painoa on kiikarin kanssa rapeat kolme kiloa ja aseen muutkin mittasuhteet, laukaisu, kiikari ovat jo niin lähellä kivääriä, että jos tällä harjoittelee, vaikka liikkuvaan maaliin, niin takuulla kehittyy ampujana.

Ei pidä vähätellä ilmakiväärin voimaa, kun houkutellaan nuoria metsästyksen pariin.

Teksti Pekka Mommo

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY