fbpx

Varusteet

Reppuja rajuun käyttöön

markhor reppu
Erätarkastajat haluaisivat päästä käsiksi metsästäjien repun sisältöön. Poikkeuksellista lakiesitystä perustellaan mm. piilorikollisuudella.

Aseen kantaminen kunnollisella aserepulla on paljon miellyttävämpää kuin sen hihnassa roikottaminen.

Markhor Sedona Evo II on hyvin selkään istuva asereppu. Asekotelon saa helposti irrotettua repustajoten reppu muuntuu hetkessä tavalliseksi pikkurepuksi. Idea on kerrassaan nerokas ja lisää repun käyttöä huomattavasti.

”Asereppumoodissa” repussa on kaksi vetoketjullista taskua, joiden sisällä on vielä erillisiä taskuja. Näiden välissä on riistan kuljetukseen tarkoitettu avoin tasku, jonne mahtuu teeren kokoinen saalis.  

Reppuun sujahtaa jahtipäivän välttämättömimmät tarvikkeet eli pikkukirves, tulentekovälineet ja eväät. Asekotelon poistolla reppuun tulee vielä yksi vetoketjullinen tasku lisää. Kyseessä on kaikin puolin laadukkaan tuntuinen pikkunäppärä asereppu monipuoliseen käyttöön. 

markhor reppu

Vasemmalla Sedona Evo II asereppu ja oikealla Motreria Evo IV eräreppu. Molemmat ovat kestäviä ja viimeisen päälle suunnitellut yksityiskohdat pistävät silmään. 

Markhor Monteria Evo IV 28 on enemmän perinteisen erärepun kaltainen. Repussa on iso päätasku ja sivuilla pienemmän sivutaskut, jonne termari mahtuu vaivattomasti. Repussa on muutamia suuremmista rinkoista tuotuja yksityiskohtia, joita harvoin päivärepuissa näkee. 

Reppujen sadesuojausta on usein sadepäivinä jäänyt kaipaama, koska metsästyspäivinäkin usein sataa. Monteria Evo repun ylätaskusta löytyvä sadesuojus onkin loistava varuste. Repun runkorakenne on rinkkamainen ja reppu jää irti selästä, jolloin kulkijan paita ei kostu yhtä herkästi kuin, jos repun kangas lepäisi suoraan selkää vasten.

Repun ylätaskusta löytyy oranssi repun päälle kiristettävä huppu, joten reppu on turvallinen myös hirvijahdissa. Mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on kunnollinen lantiovyö, jossa on kaksi vetoketjullista pikkutaskua.  

Molempien reppujen kangas on maastoon hyvin naamioituvaa maastokuviollista, kahisematonta ja laadukkaan oloista kangastaReppujen olkaviilekkeet on pehmustettu ja kaikin puolin repuissa on keskitytty miellyttävään kantotuntumaan. Repuista löytyy läpivienti juomaletkulle eli ne soveltuvat vauhdikkaampaankin menoon. 

Teksti ja ja kuvat Jyrki Puupponen 

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

Lisätiedot: vaeltajankauppa.fi