fbpx

Aseet & optiikkaUutiset

Steiner Ranger 4 – Kokonaan uusiksi

Stainer Ranger 4-sarja täydellisesti uudistunut tähtäinsarja. Se iskee suoraan kilpaillumpaan tonnin hintaluokkaan.  

 Steiner Ranger on kokenut sarjana täydellisen uudistuksen. Kyseistä mallinimeä kantavat sarjan ensimmäiset tähtäimet ovat jo vuosien takaa. Ensimmäinen viittaus uudistumisesta oli hyvin menestynyt Ranger 6-sarja, jonka Riista testasi tuoreeltaan viimeisimmässä hämärätähtäinten testissä. Nyt valikoima on täydentynyt uudistetulla Ranger 4sarjalla. 

 Ranger 4sarjan tähtäimet ovat numeerisesti samanlaisia kuin aiempi Rangersarja, mutta tähtäimet ovat uudistuneet täysin. Silminnähtävin ero vanhaan on näkökentässä, joka Ranger 4:ssä on huomattavan laaja. Laajuutta on sekä näkökentän keilassa, että myös silmälle avautuvassa näkökentässä. Luonnollisesti nykyaikaa on myös kauttaaltaan käyttökelpoinen suurennuksen säätöalue.

Valopisteen teknologia estää valon siroamisen tähtäimen sisällä.  

Mallivariaatiot Steinerilla ovat perinteiset 1-4×24, 2,5-10×50 ja 3-12×56. Näistä 1-4×24 ja 3-12×56 ovat saatavilla myös asennuskiskoilla (Zeiss ZM/VM) varustettuna. Perinteisten metsästystähtäinten rinnalle on myös julkaistu pitkien ampumamatkojen versio 6-24×56, josta löytyy parallaksisäätö. 

Uudistukset Ranger 4:ssä eivät rajoitu näkökenttään, vaan myös valopiste ja ristikon säätömekanismit on uusittu. Valopisteen teknologia estää valon siroamisen tähtäimen sisällä ja ristikon säätönaksut ovat nyt huomattavasti selkeämpiä ja täsmällisempiä kuin vanhemmissa malleissa. 

Hintaluokka tähtäimillä tulee olemaan kotimaisesta näkövinkkelistä tarkastellen houkutteleva, sillä hinnat ovat 1000 euron molemmin puolin. Esimerkiksi 3-12×56 mallin suositushinta on 1049 euroa. 

Steiner Ranger 4 laaja käyttötesti ilmestyy Riista numerossa 4/21.