fbpx

Uutiset

Uutuus: Zeiss Hunting App


Älypuhelimen kanssa metsästävälle on nyt tarjolla Zeiss Hunting –applikaatio, johon sisältyy helppokäyttöinen ballistiikkalaskuri, päiväkirja ja maailmanlaajuiset sääennusteet.

Ballistiikkalaskuri on helppo kustomoida käyttäjän tarpeisiin, käyttipä hän mitä tahansa Zeiss-tähtäintä (Rapid-Z, ASV, ASV+, ASV Long Range ja vastaavat). Muiden valmistajien tähtäimillekin löytyvät naksujen määrät taulukkona.

Käyttäjä voi valita kaliiperin ja tehdaspatruunan yli 5000 vaihtoehdon joukosta. Lähtönopeus, ballistinen kerroin ja lähimmän sääaseman tuottamat säätiedot otetaan laskelmiin automaattisesti.

Kerran syötetty ballistinen profiili säilyy ohjelman muistissa ja se voidaan myös tulostaa. Jos käytetään itseladatuja patruunoita, on niiden tietojen syöttäminen tietysti myös mahdollista.

Muistiinpanoihin voidaan lisätä jokainen havainto, riistalaukaus ja saalis. Esimerkiksi saaliista saa helposti muistiin lajin, sukupuolen, iän ja painon. Myös vapaamuotoiset muistiinpanot ovat mahdollisia.

Jokainen laukaus voidaan merkitä muistiin ja kun saavutaan eläimen sijaintipaikalle laukaisuhetkellä, laite laskee ampumaetäisyyden. Molemmat paikat jäävät muistiin ja näkyvät kartalla.

Tapahtumaan voi liittää GPS-koordinaatit sekä valokuvia. Jälkeenpäin tapahtumia voi tarkastella kronologisesti tai suodattaa nähtäville vain tietyntyyppiset tapahtumat. Säätieto tallentuu jokaiseen tapahtumaan.

Applikaatiossa on lisäksi kompassi sekä häikäisemätön yö-moodi.

Zeiss Hunting App toimii iOS ja Android –käyttöjärjestelmissä ja on ladattavissa ilmaiseksi.