fbpx

Varusteet

Riistakuvat näppärästi pilveen

SpyPoint-riistakameran kuvat tallentuvat pilvipalveluun, missä niitä katsellaan kätevällä mobiilisovelluksella. Kamera ei vaadi erillistä dataliittymää. 

Perinteisen lähettävän riistakameran käyttöönotto vaatii dataliittymän ja liittymäkohtaisten asetusten säätämisen kameraan. Joskus lähettävän kameran toimintakuntoon saaminen onkin työn ja tuskan takana. Toisin on SpyPoint-riistakameran ja -mobiilisovelluksen kanssa.

Link-Micro on fyysiseltä kooltaan pikkunäppärä riistakamera. Kamerassa itsessään on pelkkä virtakytkin, joten kameraa ja sen asetuksia hallinnoidaan SpyPoint Link APP mobiilisovelluksella. Kuvat tallentuvat kameran Micro SD muistikortille ja SpyPoint pilvipalveluun.

Kamerassa on sim-kortti valmiina ja aktivoinnin jälkeen kamera on käyttökelpoinen. Sim-korttia eikä liittymää voi vaihtaa. Kuukauden mittaisessa testissä kamera toimi moitteettomasti niin päivä- kuin yökuvauksessa. Kamera ottaa kuvia hirvistä siinä missä sepelkyyhkyistäkin. Tyhjiä kuvia ei testin aikana juurikaan tullut. 4G takaa, että kuvansiirto on nopea.

Kamera on oiva peli riistan havainnointiin, mutta kuvien pienestä resoluutiosta johtuen kameralla ei varsinaisia luontokuvia saa.

Lähettävien SpyPoint-kameroiden käyttö ja kuvien etäkatselu perustuvat sovelluskaupasta ladattavaan SpyPoint Link APP mobiilisovellukseen. Sovelluksen lataaminen ja riistakameran käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Sovellukseen luodaan tili ja tilille kirjautumisen jälkeen pääsee katsomaan riistakameran ottamia kuvia ja säätämään kuvausasetuksia.

Ensimmäisen kuukauden ajan käytössä ovat kaikki sovelluksen ominaisuudet, minkä jälkeen kameran käyttö 100 kuvaan asti kuukaudessa on ilmaista. Mikäli kuukausittaista kuvamäärää haluaa kasvattaa, täytyy kameran käytöstä maksaa. Kameran käytölle voi valita eri paketteja. Esimerkiksi 1000 kuvan kuukausipaketti ”Active hunter” maksaa vuosisopimuksella 7€/kk eli normaalin dataliittymän verran.

Sovelluksen automaattisella hahmontunnistusominaisuudella voi suodattaa katsottavaksi vain peurapukkien kuvat. Mikäli samaan tiliin haluaa yhdistää useita kameroita tai käyttää monipuolisempia hahmontunnistussuodattimia, täytyy tili päivittää ja tilin käytöstä maksaa vuosittainen lisenssimaksu.

Sovellus on helppokäyttöinen, riistakamerakuvat on helppo jakaa jahtikavereille, eikä sähköposti täyty kuvatulvasta. Sovellusta voi käyttää suomeksi, mutta suomennoksen heikohko taso heikentää hieman muuten positiivista käyttökokemusta.

Myös hinta on ominaisuus ja SpyPointissa se on todellakin kohdallaan.

Teksti ja kuvat Jyrki Puupponen

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

SpyPoint Link-Micro 4G- riistakamera
eranetti.fi
Hinta: 199 €