fbpx

Uutiset

Riistanhoitomaksuun jälleen korotus?

Maa- ja metsätalousministeriö esittää korotusta riistanhoitomaksuun. Nyt maksu on 39 euroa ja jatkossa se olisi 43 euroa. Alle 20-vuotiailla maksu nousisi 20 eurosta 22 euroon.  

markhor reppu
Erätarkastajat haluaisivat päästä käsiksi metsästäjien repun sisältöön. Poikkeuksellista lakiesitystä perustellaan mm. piilorikollisuudella.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää korostusta riistanhoitomaksuun. Nyt maksu on 39 euroa ja jatkossa se olisi 43 euroa. Alle 20-vuotiailla maksu nousisi 20 eurosta 22 euroon.  

Viimeksi Riistakeskus oli metsästäjien kukkarolla 2018. Silloin maksu nousi 33 eurosta peräti 39 euroon. Silloin korotusta perusteltiin muun muassa digitalisaatiolla. Nyt lisärahaa halutaan esimerkiksi hallinnon kehittämiseen. Korotuspotti olisi 1 250 000 euroa. 

Liitto vaatii Riistakeskuksen rahankäytön läpinäkyvyyttä.

Metsästäjäliitto kiiruhti jo vastustamaa korotusta. Liitto vaatii Riistakeskuksen rahankäytön läpinäkyvyyttä ja selkeitä perusteluja mihin ja miksi rahaa käytetään. Nyt perustelut ovat niin laveita, että niistä on mahdoton päätellä rahan kohteita.  

Riistakeskus korotti 2021 myös lupapäätösten hintoja. Sekin raha on poissa suoraan metsästäjien lompakosta.