fbpx

Varusteet

Voittamaton ja verraton viltti

Viltti on malliesimerkki nerokkaan yksinkertaisesta tuotteesta, jolle on sata käyttömahdollisuutta.

Niinhän siinä lähtöhässäkässä kävi. Vasta tunturin kupeessa, autiotuvalla kaveri huomasi, että koiran makuualusta jäi matkasta. Ensin tuli harmitus, sitten syttyi valo. Nappasin nimittäin mukaan Fjällräven Övik viltin.

Ajattelin laittaa sen makuualustan alle suojaksi ja loikolla sen päällä taukonuotiolla. Mutta nyt se löysi paikan Pihkan pahnana. Viltti lämmitti koiraa ja minun mieltä.

Vanha kunnon viltti on nerokas ”keksintö”. Se on joka jäänyt valitettavan unholaan eräilyssä. Tuo simppeli suorakaiteen muotoinen vaate on monitoimi-ihme. Hartioilla se lämmittää passimiestä, laavulla suojaa ilmatäytteistä makuualustaa, tulilla on mukava köllähtää viltin päälle, potkaista kengät jalasta ja ottaa vaikka nokoset.

Fjällräven Övik-viltti ei ole ihan perusviltti. Toinen puoli on kestävää ja kosteutta hylkivää G1000-kangasta. Kääntöpuoli on lämmintä villaa (50%), polyesteriä ja viskoosia. Koko komeuden saa näppärästi rullalle kestävillä nahkasoljilla jossa on myös kantokahva.

Koko komeus näyttää ja tuntuu siltä, että se on tehty isältä tyttärelle. Nyt tuo mainio viltti kulkee autossani kaikkialle. Kun ei koskaan tiedä mikä jäi matkasta.

Teksti ja kuva Pekka Mommo

Fjällräven Övik viltti

Koko: 140×160
Hintaluokka: 200 e
Paino: 1280 g