fbpx

Uutiset

METSÄLLÄ OHJELMA ALKOI!

MTV3-kanavalla alkoi sunnuntaina 30.10.2016 klo 16.00. uusi tv-sarja METSÄLLÄ.

Samaan metsästysseuraan kuuluvat Veikka Gustafsson ja tuottaja Jussi Lepistö olivat keskustelleet usein siitä, että Suomeen pitäisi saada laadukas metsästysaiheinen tv-tuotanto. Vuonna 2015 siitä alkoi tulla todellisuutta, kun METSÄLLÄ ohjelman kuvaukset alkoivat.

Aika sarjan tekemiselle oli kypsä. Metsästyksessä on tapahtumassa suuri muutos: on yhä enemmän kaupunkilaisia, joilla ei ole kosketusta metsästykseen, mutta silti se kiinnostaa heitä. Tälle kasvavalle ryhmälle haluttiin antaa oikeaa informaatiota, ja samalla oikoa metsästykseen liittyviä vääriä mielikuvia.

Sarjaa lähdettiin kuitenkin tekemään kaikille metsästäjille. Vähemmän kokeneille metsästäjille tarjottaisiin jahtivinkkejä, ja kaiken kokeneille vähintään se, kuinka saaliista saadaan parempaa ruokaa. Selvästi parempaa.

Satu, Akseli ja Veikka

satu

Naisten osuus metsästäjistä on kasvanut voimakkaasti, joten mukaan haluttiin metsästävä nainen. Satu Tuomisto oli sopivasti juuri aloittamassa metsästystä ja lähti innolla mukaan. Sarjassa haluttiin näyttää, ettei tarvitse olla loputtoman kokenut, eikä myöskään tarvitse olla osaavinaan kaikkea. Naisille tällainen suhtautuminen on luontevampaa kuin miehille.

img_5072

Ruoka on merkittävä osa metsästystä ja sarjaan tarvittiin alan taitaja. Akseli Herlevi on kaupunkilaismetsästäjä, jolle ei kokemusta ole karttunut aivan kauheasti, koska metsästysmahdollisuudet ovat olleet rajalliset. Mutta hän pystyy loihtimaan riistasta todellisia herkkuja.

Metsästykseen liittyy vääriä mielikuvia, joiden vuoksi Veikka Gustafsson ei aikaisemmin olisi lähtenyt mukaan. Osallistuminen metsästysohjelman tekoon kun olisi saattanut haitata kiipeilyuran yhteistyökumppaneita. Nyt tilanne oli toinen ja Veikka näki jopa velvollisuudekseen olla mukana luomassa oikeita mielikuvia. Merkitystä oli silläkin, että kyseessä oli kunnollinen tuotanto, ei mikään ”mies ja kamera” –viritys.

Kotimaiset perinteiset

Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella haluttiin keskittyä perinteisiin suomalaisin jahtimuotoihin. Ja sellaisiin joissa käytetään koiraa. Haluttiin näyttää mitä se suomalainen metsästys oikeasti on.

Kuvausryhmän jahtireissut alkoivat isäntien tapaamisella edeltävänä päivänä. Suunnitelmat tehtiin valmiiksi ja heti kun aurinko nousi, aloitettiin. Jahti jatkui aina joko saaliin saamiseen tai pimeyteen saakka.

Sarjan tekemisessä suurin haaste oli, hassua sinänsä, kuvausryhmä. Metsästys on muutenkin vaikeaa, joten kuvausryhmän läsnäolo ei tosiaankaan helpottanut asiaa.

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

Hienoimpina hetkinä tekijät pitävät ensikertalaisen onnistumisia ja niiden kokemista yhdessä sekä valmiiden jaksojen katselemista ensimmäistä kertaa. Yksikään metsästäjistä ei voinut kuvitella, miten hienoa tavaraa kuvausryhmä oli saanut tallennettua. Metsästyksellisistä onnistumisista mainittakoon riekkojahdin työvoitto kolmantena jahtipäivänä. Linnut eivät kestäneet lähestymistä ja tuuli niin voimalla, että pienoiskiväärillä osuminen oli vaikeaa. Mutta sitkeä yritys palkittiin.

Suurimmaksi yllätykseksi tekijät nostavat Akselin. Kuinka helpolta voikaan näyttää taiturin tekeminen, kun riista nostetaan herkkuna uudelle tasolle? Akseli tekee asiat hieman eri tavalla. Yksinkertaisesti.

Jatkoa seuraa?

Jos uusi tuotantokausi tehdään, tiedossa on variaatioita ensimmäisen kauden riistaeläinten pyynnistä. Kokonaan uusina lajeina voisivat olla suurpedot, hylje ja kauris. Ja miksei myös lähialueen jahteja voisi olla mukana..

Jos haluatte jatkoa, niin katsokaa ohjelma! Katsojamäärän perusteella kun tehdään päätökset tulevista tuotantokausista. Jos 1. osa jäi jahtikiireiden vuoksi näkemättä, se on katsottavissa KATSOMOSSA. (Myös Katsomon katselukerroilla on vaikutusta jatkoa suunniteltaessa.)

Sunnuntaisin klo 16.00 MTV3:lla.