fbpx

Aseet & optiikkaUutiset

Optiikassa paljon uutuuksia

Jokaisen metsästäjän kaulalla tulisi killua katselukiikarit. Ne ovat yksi tärkeimmistä metsästyksen turvavarusteista.

Itävaltalainen Swarovski on optiikan rolls royce. Yksi asia on varma, kun kerran katsot Swaron kiikareilla, on niistä vaikea luopua. Uusi Pure Nature Love-sarja on hempeästä nimestä huolimatta kovaa rautaa. Ideana on ollut tehdä niin pieni kiikari, että se kulkee mukana kuin huomaamatta.

Pienestä koosta huolimatta luvassa on veitsenterävää kuvaa, kontrastia ja värien tarkkuutta. Kiikarin linssit ovat pinnoitettu siten, että ne läpäisevät valoa hyvin myös hämärässä.

Uutuuksia saa koossa 8×32 ja 10×32, väreinä vihreä ja oranssi. Hinnat alkavat reilusta 2400 eurosta.

Katselukiikarit, joissa on etäisyysmittari, ehdoton yhdistelmä. Uusiutunut Helia 42 Range Finder jatkaa Helia RF:n jalanjäljissä. Kokonaan uusiutunut elektroniikka ja linssitekniikka ovat nostaneet käyttökelpoisen etäisyysmittauksen metsästyksellisiin kohteisiin aina 1500 metriin asti. Tämän lisäksi mittariin on lisätty EAC-toiminto (enhanced Angle Compensation), joka määrittää etäisyyden kohteeseen kivääriampujan kannalta merkityksellisellä tavalla. Erityisen Long-Range ominaisuuden avulla mittarilla on mahdollista mitata etäisyyksiä suuriin kohteisiin jopa 4500 metriin saakka.

Mittarin ergonomiassa on panostettu käyttömukavuuteen ja ergonomiaan ja linssitekniikan muutoksilla kuvan laatua on saatu parannettua entisestä. Myös elektroniikan käytössä on satsattu intuitiiviseen käyttöliittymään, jossa esimerkiksi kohdemaaston skannaus ja kohteiden etäisyysmittauksesta on tehty mahdollisimman helppoa.

Hintaa uutuudella on 1760 euroa.

Moni metsästäjä vannoo yksinkertaisen punapisteen voimaan. Se onkin mainio tähtäin kun etäisyyden ovat lyhyitä tai peura paukkaa passiin nopeasti. Kahles Helia Red Dot Closed (RD-C) on suljettu ja kestävä Reflex-tähtäin. Heijastamaton pinnoite tarjoaa kirkkaan näkymän ja tarkka 2 MOA:n punapiste peittää kohdetta minimaalisesti.

Punapisteen voimakkuutta on mahdollista säätää neljään erivoimakkuuteen (+1) manuaalisesti ympäröivän valaistuksen mukaan. Max Light -toiminto auttaa erityisen vaikeissa valaisuolosuhteissa ja vastavalossa aktivoimalla erityisen voimakkaan valopistetoiminnon.  Safe Lihgt toiminto taas estää vahingossa tapahtuvan valopisteen voimakkuuden muuttamisen ja kytkee automaattisen virrankatkaisutoiminnon pois päältä ja asettaa valovoimakkuuden säädön manuaaliseen tilaan.

Mukana toimitetaan myös käännettävät linssinsuojat. Tähtäimessä on Picatinny–kiinnitys pikalukituksella ja ruuvivarmistuksella.

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

Helia RD-C tulee saataville jälleenmyyjille toukokuussa suositushintaan 570 euroa.