fbpx

Uutiset

Koronavirus perui IWA-messut – tavaroiden tuonti Kiinasta saattaa yskiä

Saksan Nürnbergissa järjestettävä IWA on maailman suurin metsästysalan messu, tungos on kova. Italialainen Benelli on tunnettu näyttävistä lanseerauksista.

Perinteiset IWA Outdoor Classics messut peruttiin koronaviruksen takia. Messuja lykätään näillä näkymin syyskuulle. Syksyn uutuuksien tulo kauppoihin saattaa lykkääntyä.

Koronaviuksen leviäminen näkyy myös mestästyksessä. Viikonloppuna Saksan Nürnbergissa piti olla IWA-messut, mutta ne peruttiin viime hetkellä koronaviruksen vuoksi. Syynä messujen ajankohdan siirtämiselle on lukuisat peruutukset ja viruksen nopeasti kiihtynyt leviäminen Euroopassa. Messun suurimmat näytteilleasettajat tulevat Italiasta ja Kiinasta, jossa koronavirus jyllää pahimmin.

IWA-messut ovat olleet vakio paikka lanseerata uusia tuotteita, nyt se jää tekemättä. Valmistajat miettivätkin kuumeisesti miten tulevista uutuuksista kerrotaan kuluttajille. Riista saamien tietojen mukaan moni suunnittelee parhaillaan nettilanseerauksia.

Sako ehti tehdä tämän jo ennen itse messuja, kun se lanseerasi netissä uuden S20 kiväärin. Jälkikäteen ajateltuna Sakolle tuli joulu ja juhannus yhtä aikaa. Kauan kaivattu Sakon uutuus sai valtavan mediahuomion ja se vain korostui kun muut merkit eivät saaneet uutuuksia esille perutussa IWAssa.

Jälkikäteen ajateltuja Sakolle tuli joulu ja juhannus yhtä aikaa.

Riistan saamien tietojen mukaan tuonti Kiinasta on vaikeutunut koronaviruksen vuoksi. Tavarat makaavat varastossa, tai niitä ei ole karanteenin aikana pystytty valmistamaan. Lopullinen varmuus selviää kevään ja kesän aikana kun tuotteet on tarkoitus saada kauppoihin.

Kaikkia Kiinan ongelmat eivät kuitenkaan koske.

”Me saamme esimerkiksi Uovisionin riistakameroita ihan normaalisti. Osasimme toimia ennakkoon ja meillä on niin hyvät suhteet valmistajiin, että pystyimme soittamaan karanteenin aikana suoraan heidän kotiin,” Asmo Talvikunnas Eränetistä sanoo.

Talvikunnas arvelee, että vaatteissa voi tilanne olla eri ja saatavuudessa saattaa tulla ongelmia.

Koronavirus laittaakin monet valmistajat pohtimaan, missä tavarat kannattaa valmistaa? Tämän vuoksi moni saksalainen kenkävalmistaja on pitänyt tuotannon Euroopassa. Yksi näistä ”varovaisista” on saksalainen laatujalkineiden valmistaja Haix.

MAINOS ALKAA

MAINOS PÄÄTTYY

”Meillä kaikki valmistetaan Euroopassa, ongelmia saatavuudessa ei ole”, sanoo Haix-kenkiä maahantuovan C.P.E:n Mikko Känkänen.

Teksti ja kuva Pekka Mommo